Tweede oefenduel eindigt in 2-3 verlies

Op zaterdag 6 juli nam RKC Waalwijk het op tegen FC Den Bosch. Het oefenduel werd gespeeld op het sportpark van v.v. Baardwijk, dat goed volstroomde voor deze wedstrijd. In de eerste helft was RKC Waalwijk sterker, maar kwam het op achterstand. Ondanks een treffer van Chris Lokesa, keek RKC Waalwijk tegen een 1-2 achterstand aan met de rust. In de tweede helft maakte nieuwkomer Roshon van Eijma zijn eerste doelpunt in dienst van RKC Waalwijk. Echter kon deze gelijkmaker niet voorkomen dat FC Den Bosch uiteindelijk met 2-3 wist te winnen.

Eerste helft

In de eerste helft kwam RKC Waalwijk veel voor het doel van de tegenstander. Onder anderen Michiel Kramer en Yassin Oukili kregen kansen om de score te openen. Echter was het niet RKC Waalwijk, maar FC Den Bosch dat op voorsprong kwam. Uit een counter maakten de Bosschenaren de 0-1 met een schot van buiten de zestien. Hierna was het de beurt aan RKC Waalwijk. In de 25ste minuut kwam Denilho Cleonise er goed door aan de de rechterkant van het veld. Hij behield het overzicht goed en legde terug op Chris Lokesa, die van buiten de zestien binnenschoot. Na de 1-1 bleef RKC Waalwijk een licht overwicht hebben. Toch was het weer de bezoekende ploeg die het doel wist te vinden in de 33ste minuut en dus werd de stand 1-2 bij rust.

Tweede helft

In de tweede helft maakten nieuwkomers Oskar Zawada, Roshon van Eijma en Richard van der Venne hun eerste minuten. Daarnaast kwam RKC Waalwijk opnieuw regelmatig voor het doel van FC Den Bosch. Een doelpunt bleef lang uit, maar FC Den Bosch leek met 1-3 voor te komen in de 70ste minuut. Echter werd dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Enkele minuten later wist RKC Waalwijk een doelpunt te scoren dat wél telde. Roshon van Eijma maakte zijn eerste goal in geel-blauw op aangeven van Patrick Vroegh. In de laatste tien minuten ging het duel alsnog verloren nadat FC Den Bosch op 2-3 wist te komen.