Terugblikken op de afgelopen interlandperiode

Afgelopen week was het tijd voor een interlandperiode en ook dit keer stapten er RKC’ers het vliegtuig in om hun land te vertegenwoordigen. Roshon van Eijma, Godfried Roemeratoe en Kevin Felida mochten zich melden bij het Curacao van Dick Advocaat, terwijl Liam van Gelderen en Chris Lokesa werden opgeroepen voor Suriname en België onder 21.

Roshon van Eijma, Godfried Roemeratoe en Kevin Felida

Voor het Curacaose drietal uit de selectie van de Geelblauwen stonden er twee wedstrijden voor de CONCACAF Nations League op het programma. Afgelopen donderdag trad Curacao, met Roshon van Eijma en Godfried Roemeratoe in de basis, aan tegen Saint Lucia. Beide spelers van RKC Waalwijk maakten de volledige 90 minuten vol, maar konden een 2-1 nederlaag niet voorkomen.

Drie dagen later kreeg Curacao de kans om de rug te rechten in de tweede wedstrijd van de interlandperiode. Deze kans werd met beide handen gegrepen en dus wonnen de mannen van Dick Advocaat met maar liefst 4-0 van Saint Martin. Van Eijma en Roemeratoe mochten, net als in de wedstrijd tegen Saint Lucia, aan de aftrap verschijnen. De middenvelder van RKC Waalwijk werd na 78 minuten spelen naar de kant gehaald, maar de stopper van de Geelblauwen mocht blijven staan tot aan het laatste fluitsignaal. Kevin Felida kwam in beide duels niet in actie.

Liam van Gelderen

Verder reisde Liam van Gelderen af naar het Surinaamse elftal voor de Nations League duels met Guyana en Guadeloupe. In de eerste wedstrijd nam Suriname het op tegen Guyana en werd Van Gelderen na 78 minuten ingebracht om de 1-2 voorsprong te verdedigen. Oud RKC’er Etienne Vaessen hoefde vanaf dat moment, in tegenstelling tot Guyana, geen doelpunt meer te incasseren waardoor de eindstand werd bepaald op 1-3 in het voordeel van Suriname. In het volgende duel trad Suriname aan tegen Guadeloupe en deed dat met Liam van Gelderen in de basis. De verdediger van RKC Waalwijk kon een 1-0 nederlaag niet voorkomen, maar maakte wel de 90 minuten vol.

Chris Lokesa

Tot slot mocht Chris Lokesa zich melden bij het beloftenelftal van België. De jonge Rode Duivels speelden een kwalificatiewedstrijd voor het EK onder 21 op bezoek bij de beloften van Kazachstan. De uitwedstrijd werd met 0-3 gewonnen, maar de aanvaller van de Geelblauwen kwam helaas niet in actie.