RKC Waalwijk verliest van AZ

RKC Waalwijk heeft vrijdagavond in het eigen Mandemakers Stadion een teleurstellende avond beleefd tegen AZ. Ondanks een hoopvolle start, wist de ploeg uit Waalwijk het niet bol te werken tegen een sterk AZ, dat uiteindelijk met een 0-3 overwinning huiswaarts keerde.

Eerste helft

De wedstrijd begon met een redelijk gelijk opgaand spel. In de 11e minuut leek RKC Waalwijk een veelbelovende aanval op te zetten, maar helaas werd deze teruggefloten vanwege buitenspel. AZ kreeg daarna meer grip op de wedstrijd en in de 16e minuut was het Parrott die dicht bij de openingstreffer kwam, hij raakte de paal.

AZ bleef aandringen en leek in de 23ste minuut op voorsprong te komen door een doelpunt van Parrott, maar ook dit werd afgekeurd wegens buitenspel. De Alkmaarders zetten door en werden in de 32ste minuut beloond toen Van Bommel, na een voorzet van Sadiq, de 0-1 op het scorebord zette. RKC Waalwijk probeerde hierna terug in de wedstrijd te komen, mede dankzij een sterke fase van Daouda Weidmann, maar net toen het leek alsof de Franse middenvelder zijn ploeg bij de hand kon nemen, sloeg AZ opnieuw toe. Van Bommel maakte zijn tweede van de avond na een lange bal van Clasie, waardoor RKC Waalwijk met een 0-2 achterstand de rust in ging.

Tweede helft

In de tweede helft probeerde RKC Waalwijk het tij te keren met de invalbeurten van Liam van Gelderen en Michiel Kramer, maar het was AZ dat de betere kansen bleef creƫren. RKC Waalwijk had weinig in te brengen tegen het spel van de bezoekers. De wedstrijd kantelde definitief in het voordeel van AZ in de 73e minuut, toen Michiel Kramer rood kreeg na inmenging van de VAR, die de scheidsrechter naar het scherm riep.

AZ maakte gebruik van de man-meer situatie en in de 88e minuut kopte invaller Meerdink de 0-3 binnen, waarmee de eindstand op het scorebord kwam te staan. RKC Waalwijk kon geen vuist meer maken en moest zich neerleggen bij dit resultaat.

Komende wedstrijden

De volgende wedstrijd voor RKC Waalwijk vindt over ruim twee weken plaats, wanneer het op bezoek gaat bij Willem II. Deze uitwedstrijd is inmiddels uitverkocht. De eerstvolgende thuiswedstrijd staat gepland op zaterdag 21 september om 18.45 uur tegen Sparta Rotterdam, en zal in het teken staan van het Oktoberfest. Via onderstaande button zijn tickets verkrijgbaar.