RKC Waalwijk pakt overwinning in blessuretijd

RKC Waalwijk heeft in extremis de overwinning weten te pakken tegen FC Volendam. Nadat de ploeg van Henk Fraser in de eerste helft op voorsprong was gekomen, leek het in de eindfase helemaal fout te gaan. FC Volendam kwam vlak voor tijd op gelijke hoogte, maar Yassin Oukili redde de Geelblauwen. Hij schoot in de extra tijd de winnende treffer binnen.

Weinig kansen, wel de voorsprong

De Geelblauwen begonnen furieus aan het duel. Na een kleine minuut spelen, was het al David Min die net te kort kwam om de Volendamse doelman te testen. Uit de rebound bleek een schot uit de tweede lijn niet gevaarlijk genoeg. Hierna kabbelde het duel voort en speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Het waren uiteindelijk wel de bezoekers die als eerste in de buurt van een doelpunt kwamen. Robert Mühren kwam vrij voor Jeroen Houwen, maar onze doelman stond op zijn post en keerde de inzet van de Volendamse spits.

Na deze kans zette RKC aan, wat leidde tot een grote kans voor Chris Lokesa. Na een uitstekende steekbal, kwam de nummer veertien ineens vrij voor het doel. Zijn schot eindigde snoeihard op de lat. De voorsprong zou er kort daarna toch komen. David Min kapte zijn tegenstander knap uit en schoot vervolgens de bal tegendraads in de bovenhoek. Vlak voor rust alsnog de voorsprong voor de Geelblauwen!

Tweede helft

De tweede helft begon voor RKC Waalwijk met een tegenvaller. Doelpuntenmaker David Min kon niet verder en bleef dus achter in de kleedkamer. Richonell Margaret was zijn vervanger.

FC Volendam had meer balbezit in de tweede helft, maar deed hier vrij weinig mee. Het is dan ook RKC dat de eerste mogelijkheid kreeg in het tweede bedrijf. Een scherpe voorzet van Aaron Meijers kan niet verlengd worden door Michiel Kramer. De gasten stellen hier niet veel tegenover, maar juist op het moment dat niemand er nog rekening mee hield, gebeurt het toch. FC Volendam komt in de 89e minuut op gelijke hoogte. Een voorzet kan binnen gewerkt worden door Benamar. Nog geen minuut later, ontsnapt RKC Waalwijk aan erger. Robert Mühren komt nipt te kort voor de 1-2. In de eerste minuut van de extra tijd is daar dan toch nog de goal voor de Geelblauwen. Yassin Oukili is de gevierde man. 2-1 voor RKC en drie belangrijke punten kunnen bijgeschreven worden!

Volgende week speelt RKC Waalwijk een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De wedstrijd in de havenstad begint op zaterdag 28 oktober om 20.00 uur. Voor supporters van RKC Waalwijk is het mogelijk om met vrij vervoer af te reizen naar Spangen. Deze tickets kosten €15,-. Ook organiseren wij zoals gewoonlijk een busreis voor €19,40. Wil je mee naar Het Kasteel? Tickets zijn te koop via ticketing.rkcwaalwijk.nl of in de Fanshop. De openingstijden van de Fanshop vind je hier.