RKC Waalwijk boekt belangrijke overwinning in vol Mandemakers Stadion

Op een spannende avond in een uitverkocht en sfeervol Mandemakers Stadion heeft RKC Waalwijk een belangrijke stap gezet in de strijd onderin de Eredivisie, door met 3-1 te winnen van Vitesse. In een wedstrijd vol kansen en spanning, waren de Geelblauwen de bovenliggende partij. In de slotfase werd het duel pas écht beslist.

Eerste helft

De wedstrijd begon energiek, met RKC Waalwijk dat vanaf het begin de toon zette. Al in de vijfde minuut liet Denilho Cleonise zien wat hij in huis had met een afstandsschot, waarbij David Min net niet genoeg kracht kon geven om de bal van richting te veranderen. De aanhoudende druk van RKC resulteerde in de 28ste minuut in een prachtige kopbal van David Min, na een uitstekende voorzet van Julian Lelieveld. Vitesse herpakte zich echter snel en testte keeper Etienne Vaessen met twee pogingen vlak voor de rust, maar Vaessen hield zijn doel in de eerste helft schoon.

Tweede helft

Na de pauze kwam Vitesse sterker uit de kleedkamer en viel in de 55ste minuut de gelijkmaker van Aaronson, die slim door de verdediging brak. De wedstrijd leek even op een gelijkspel af te stevenen, totdat Reuven Niemeijer in de 71ste minuut koelbloedig de 2-1 binnenschoof. Chris Lokesa creëerde daarna nog een paar mooie kansen, die helaas niet verzilverd werden. Toen Vitesse in de slotfase alles op alles zette, inclusief keeper Room die mee naar voren ging voor een corner, counterde RKC Waalwijk effectief. Richonell Margaret stelde Michiel Kramer in staat om de eindscore op 3-1 te zetten, waarmee hij de wedstrijd besliste.

Dankzij deze overwinning zet RKC Waalwijk directe concurrent Vitesse op een achterstand van vijf punten. Volgende week zaterdag wacht een uitdagende wedstrijd tegen Excelsior, de huidige nummer 15 van de eredivisie. Deze ontmoeting belooft opnieuw een spannende strijd te worden waarin RKC Waalwijk zal strijden voor elk punt. Deze wedstrijd is inmiddels al uitverkocht!

Voor de thuiswedstrijden tegen sc Heerenveen en Almere City, op 30 maart en 4 april, zijn wel in de verkoop. Voor slechts €19,40 ben je bij beide wedstrijden aanwezig.