Mats Seuntjens redt punt voor RKC Waalwijk

Op een frisse zaterdagavond in Rotterdam stonden Excelsior en RKC Waalwijk tegenover elkaar in het Van Donge & De Roo Stadion. Het was een clash waarbij beide teams gebrand waren op een overwinning gezien de stand op de ranglijst, maar uiteindelijk deelden ze de punten met een 1-1 gelijkspel. Invaller Mats Seuntjens, die terugkeerde van een blessure, maakte indruk met een prachtgoal.

Eerste helft

De wedstrijd startte voorzichtig van beide kanten. Excelsior kreeg in de veertiende minuut een grote kans. Dankzij Shawn Adewoye, die de bal van de doellijn haalde, bleef een vroege openingstreffer uit. RKC Waalwijk liet ook van zich horen en creëerde kansen via Chris Lokesa en David Min, waarbij vooral de redding op Min's inzet door de doelman van Excelsior opviel. Ondanks de pogingen van RKC Waalwijk, was het Excelsior dat in de 28ste minuut de score opende via een kopbal van Horemans. Met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg gingen de teams de rust in.

Tweede helft

De tweede helft was gebalanceerd met kansen over en weer, geen van beide teams was de bovenliggende partij. De invloed van Mats Seuntjens, teruggekeerd van een blessure, was direct merkbaar. Hij was dan ook degene die met een indrukwekkend afstandsschot in de 77ste minuut de keeper van Excelsior het nakijken gaf en de stand gelijk wist te trekken. De laatste fase van de wedstrijd kenmerkte zich door een open spel, zonder dat dit nog tot grote kansen leidde. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel, waarmee beide ploegen een punt overhielden aan de ontmoeting.

RKC Waalwijk heeft nu een interlandperiode om zich op te laden voor de komende thuiswedstrijden. Het eerstvolgende duel is op zaterdag 30 maart tegen sc Heerenveen, gevolgd door een confrontatie met Almere City op donderdag 4 april, beide in het Mandemakers Stadion. Voor deze wedstrijden is een speciale combikaart beschikbaar. Voor slechts €19,40 ben jij al bij beide wedstrijden aanwezig.