Terugblik Community Champions 2024

Het Community Champions programma van RKC Waalwijk is afgelopen week succesvol afgerond. In een periode van 16 weken hebben 60 jongeren hun talenten ontdekt en nagedacht over hun toekomstplannen. Tijdens het project doorliepen de jongeren, onder begeleiding van RKC Waalwijk, vier verschillende fases. Hieronder worden de hoogtepunten van elke fase belicht.

In de eerste fase wordt er voornamelijk gefocust op het leren kennen van jezelf en elkaar. In deze weken hebben de jongeren verschillende samenwerkingsactiviteiten gedaan zoals het ontmantelen van virtual reality bommen onder tijdsdruk en een weerbaarheidstraining. 

 

Ontdek je passies en interesses

In deze fase kregen de jongeren de kans om hun echte interesses te ontdekken. Ze namen deel aan workshops in rappen en graffiti, wat hun creativiteit stimuleerde. Door deze activiteiten konden ze hun passies verkennen en nieuwe talenten ontwikkelen, wat bijdroeg aan hun persoonlijke groei.

Ontdekken van het bedrijfsleven

Na het ontdekken van hun interesses was het tijd om een kijkje te nemen in het bedrijfsleven. De jongeren bezochten Fitness Boutique Workfloor om te zien hoe zij van hun passie een bedrijf hebben gemaakt. Daarnaast bezochten ze het hoofdkantoor van Homefashion Group, het bedrijf achter Kwantum en Leen Bakker. Hier kregen de jongeren inzicht in de vele mogelijkheden binnen een bedrijf, van fotografie tot marketing.

Buurtbijdrage

In de laatste fase van het traject hebben alle groepen een activiteit mogen organiseren in Waalwijk om iets terug te doen voor de maatschappij. Ze kregen hier volledige vrijheid voor om de activiteit te bedenken en voor welke doelgroep. Dit heeft voor verschillende leuke middagen gezorgd. Zo is er voor de Kidsclub van RKC Waalwijk een sportdag georganiseerd, is er een leuke middag in het verzorgingstehuis georganiseerd met ouderen tegen eenzaamheid en is er een oud-Hollandse spelletjes middag georganiseerd voor de gezinnen van Villa Pardoes.