Scoren voor gezondheid: samen leren voor een vitalere toekomst

Bij RKC Waalwijk geloven we in de kracht van sport om niet alleen fysieke gezondheid te bevorderen, maar ook om belangrijke levensvaardigheden te ontwikkelen. Ons project 'Scoren voor gezondheid' brengt deze visie tot leven door leerlingen van groep 6 op een interactieve en speelse manier kennis te laten maken met gezonde voeding en levensstijl. Dit project combineert klassikale activiteiten met praktische opdrachten, waaronder een spannende speurtocht in de plaatselijke supermarkt.

Educatieve en interactieve activiteiten

Vita Tilly speelt een belangrijke rol in de lessen over gezonde voeding. Ze brengt niet alleen enthousiasme, maar ook praktische kennis die de kinderen helpt om gezonde keuzes te maken. Tijdens de lessen worden de leerlingen geïnformeerd op een actieve manier over de schijf van vijf. Daarnaast worden zij betrokken bij het maken van kleurrijke en smakelijke fruitsnacks met het fruit aangeboden door GO Healthy. Dit niet alleen om hen te laten zien hoe eenvoudig het is om gezonde snacks te bereiden, maar ook om hen te laten ervaren hoe lekker gezond eten kan zijn.

Supermarkt speurtocht

Een van de hoogtepunten van 'Scoren voor Gezondheid' is de supermarkt speurtocht. Gewapend met een lijst van opdrachten en vragen, trekken de kinderen naar de plaatselijke supermarkt. Hier gaan ze op zoek naar verschillende producten, leren ze etiketten lezen en ontdekken ze wat er precies in hun voedsel zit. Deze speurtocht is niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend leuk en interactief. Het helpt de kinderen om bewuster te worden van hun voedingskeuzes en om kritisch te kijken naar wat ze eten.

'Scoren voor Gezondheid' is meer dan alleen een project. Het is een avontuur dat kinderen uitdaagt om gezonde keuzes te maken en hun kennis over voeding te vergroten. Door de combinatie van praktische lessen in de klas en interactieve activiteiten zoals de supermarkt speurtocht, helpt dit project bij het leggen van een sterke basis voor een gezonde levensstijl. Samen met Vita Tilly en de enthousiaste betrokkenheid van RKC Waalwijk, leren de kinderen op een speelse en inspirerende manier hoe ze kunnen scoren voor hun eigen gezondheid.