Een succesvolle afsluiting van Scoren voor Gezondheid

Het project Scoren voor Gezondheid van de RKC Waalwijk Foundation heeft zijn laatste fase bereikt en dus is het tijd om terug te blikken op een periode vol leerzame en leuke activiteiten. Dit initiatief heeft leerlingen van groep 6 geïnspireerd om gezonde keuzes te maken en actief te blijven, wat op verschillende manieren impact heeft gemaakt.

Supermarkt speurtocht

Eén van de hoogtepunten van het project was de supermarkt speurtocht. Leerlingen gingen op avontuur in de supermarkt en leerden de etiketten van producten te lezen en te begrijpen. Deze activiteit was bedoeld om kinderen bewust te maken van de ingrediënten en voedingswaarden van de producten die ze consumeren. Door deze speurtocht hebben de leerlingen waardevolle kennis opgedaan over gezonde voeding en het maken van bewuste keuzes.

Klassenbezoek Vita Tilly

Een ander mooi onderdeel van het project was het klassenbezoek van Vita Tilly. Tijdens dit bezoek leerden de kinderen hoe ze heerlijke en gezonde fruitspiesjes konden maken. Dit was niet alleen een leuke en interactieve activiteit, maar het liet de kinderen ook zien hoe eenvoudig én smakelijk gezond eten kan zijn. Vita Tilly's enthousiasme en betrokkenheid maakten deze ervaring extra speciaal voor de leerlingen.

Video's van RKC-spelers

Het interactieve doe-boek, dat deel uitmaakte van Scoren voor Gezondheid, bevatte video's van RKC Waalwijk-spelers. Deze video's motiveerden de kinderen om actief en gezond te blijven. De spelers deelden hun persoonlijke tips over voeding, beweging en het belang van een gezonde levensstijl. Deze visuele en persoonlijke benadering maakte de lessen niet alleen informatief, maar ook aantrekkelijk en inspirerend voor de jonge deelnemers.

Theorie in de praktijk

Het project omvatte ook verschillende huiswerkopdrachten die de leerlingen thuis konden uitvoeren. Van het bijhouden van een voedingsdagboek tot het doen van eenvoudige fysieke activiteiten met familieleden, deze opdrachten hielpen de kinderen om de theorie in de praktijk te brengen. Door deze taken leerden de kinderen gezonde gewoonten te integreren in hun dagelijks leven, wat een blijvende impact zal hebben op hun gezondheid.

Gezonde toekomst

Scoren voor Gezondheid heeft bewezen een succesvol en impactvol project te zijn. Het heeft de basis gelegd voor een gezonde levensstijl bij jonge kinderen en hen geïnspireerd om bewuste keuzes te maken. Door bewustwording, praktische vaardigheden en motivatie via rolmodellen heeft dit project bijgedragen aan een gezondere en sterkere gemeenschap. We kijken uit naar de

positieve effecten die deze kennis en ervaringen zullen hebben op de toekomstige generaties van Waalwijk.