RKC Waalwijk met FC Twente in gevecht om koppositie derde periode


Afgelopen week wist RKC Waalwijk in speelronde 24 ook SC Telstar aan de zegekar geregen. In Velsen-Zuid werd er met 0-3 gewonnen. De Waalwijkers wisten al vijf wedstrijden op rij winnend af te sluiten. Zowel RKC Waalwijk als FC Twente zijn nog foutloos en staan op twaalf punten uit vier duels. De Tukkers hebben met één tegentreffer minder een minimale voorsprong op de Waalwijkers. Vanavond treft RKC in eigen huis met Almere City haar volgende tegenstander.

De weg omhoog
Almere City FC wist haar afgelopen twee wedstrijden te winnen en lijken hierdoor de weg omhoog weer gevonden te hebben. In de afgelopen confrontatie was de ploeg van Michele Santoni te sterk voor Jong AZ (2-0). Dit was het vervolg op een knappe uitoverwinning bij Roda JC (1-2). De Zwarte Schapen kwamen daarvoor uit een diep dal. De club kende namelijk een periode van zes opeenvolgende nederlagen en wist in totaal negen speelronden op rij niet te winnen. Met het volle pond uit de laatste twee duels lijken de donkere wolken boven het Yanmar Stadion langzaam maar zeker weer weg te trekken. 

Gevaarlijke Vossebelt
De meest waardevolle speler van de bezoekers is aanvallende middenvelder Niek Vossebelt. Met zeven doelpunten (waarvan twee tegen RKC eerder dit seizoen) zorgde de geboren Harderwijker voor het meeste gevaar van Almeerse kant. Echter is de middenvelder de laatste twee wedstrijden geblesseerd vanwege een enkelblessure. Mocht Vossebelt niet wedstrijdfit zijn, heeft Almere nog altijd de beschikking over doelpuntenmakers. Zo maakte James Efmorfidis vorige week nog een goal en betaalt ook jongeling Stijn Meijer zijn basisplaats terug in doelpunten en assists.

Head to head
Het affiche RKC Waalwijk – Almere City FC stond in het Mandemakers Stadion acht keer eerder op de rol. Hierin wisten de Waalwijkers exact de helft van de onderlinge confrontaties te winnen. Tweemaal werden de punten gedeeld en even vaak namen de Almeerders de drie punten mee. Ons RKC wist tijdens deze ontmoetingen vaker het net te vinden: zestien keer werd er gescoord. Daartegenover kregen de Geelblauwen er twaalf tegen. Toch dateert de laatste overwinning van RKC op Almere City uit 2015. In de afgelopen twee edities werd er gelijkgespeeld en verloren.

Schreeuw RKC naar de periode
Door een fantastische start deelt RKC Waalwijk samen met FC Twente de koppositie in de derde periode. Met de steun van bijna 4.500 supporters wisten de Geelblauwen in haar laatste thuiswedstrijd knap te winnen van FC Den Bosch. Ook in het restant van de wedstrijden kunnen de Waalwijkers de steun van haar achterban goed gebruiken. Daarom geeft RKC haar supporters een mooie korting om de ontknoping van de derde periode bij te kunnen wonen. Vanaf €30,- heeft u al tickets voor de komende drie thuiswedstrijden. Het eerste duel wordt vanavond gespeeld tegen Almere City. Op 22 februari neemt RKC het op tegen FC Volendam en tot slot speelt ons RKC op 8 maart de laatste thuiswedstrijd van de periode tegen SC Cambuur. Voor meer informatie kunt u hier terecht. 

De combi-tickets zijn verkrijgbaar in de Fanshop en aan de stadionkassa.

 

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Play-Offs
25 Mei 2019, 18:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.