SV RKC

SV RKC - Supporters - RKC Waalwijk

Supporters Vereniging RKC Waalwijk
Als je een geel-blauw hart hebt en toegang wil krijgen tot zoveel mogelijk activiteiten die te maken hebben met jouw favoriete club, dan is de Supportersvereniging RKC Waalwijk (SVRKC) wat voor jou!


Geschiedenis SV RKC Waalwijk
De Supportersvereniging RKC Waalwijk werd op 14 mei 1993 opgericht door een 7-tal jonge en fanatieke RKC-supporters. Op de oprichtingsvergadering hadden we al gelijk 76 leden. Met de befaamde caravan aan de ingang van het oude stadion kwam er direct een mooi uithangbord voor onze vereniging. De eerste belangrijke activiteit was een forumavond met Studio Sport-verslaggever Evert Ten Napel.

In de loop der jaren groeide de vereniging gestaag. In 1995 werden er handtekeningen opgehaald om te zorgen dat de gemeente Waalwijk RKC zou gaan steunen bij de bouw van een nieuw stadion. Na een druk bezochte gemeenteraadsvergadering zegde de gemeente steun toe. Door de bouw van het nieuwe stadion kon de caravan worden ingeruild voor een mooi kantoortje in het nieuwe stadion.

Ondanks dat het sportief niet echt goed ging met de Geelblauwen zorgde vooral de deelname aan de nacompetities voor veel nieuwe leden. Ook de massale busreizen naar de belangrijke uitwedstrijden tegen Volendam en Emmen waren mijlpalen in de historie van onze club. De supportersvereniging groeide uit zijn kantoortje en betrok een schitterende directiewagen van Van Wijnen als nieuw onderkomen. Op een mooie plek naast de ingang van Vak EE kreeg de verkoop van supportersartikelen een grote impuls.

Op 21 januari 2001 volgde het volgende hoogtepunt. Naast het sportcafé werd de nieuwe winkel en kantoor van de supportersvereniging geopend. Hiermee kreeg onze vereniging een zeer luxe onderkomen, waar menig club jaloers op is. Om het contact met de jongere supporters van RKC te verbeteren werd er een sfeerteam opgezet. De`Yellow Army Promotions`(YAP) probeert te zorgen voor meer sfeer in het stadion en het groepsgevoel onder de supporters te verbeteren.

Op 30 mei 2003 werd op grootse wijze het 10-jarig bestaan gevierd. Met onder andere de oprichters en leden van het eerste uur werd het een ware happening.

Sinds medio 2009 is de Supportersvereniging RKC Waalwijk vertegenwoordigd in de nieuwe Supportersraad, en voert zij actie voor het behoud van RKC Waalwijk. Dit doet zij door op allerlei manieren aandacht te vragen voor de Stichting STEUN RKC. 

Voor meer informatie over SV RKC, klik hier.  

Stuur SV RKC een mail

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.