SC Cambuur graag geziene gast in Waalwijk


Helaas begon carnaval dit jaar met een kater. Lang mocht ons RKC hopen op resultaat op Het Kasteel, maar toch stonden we na 90 minuten met lege handen. Toch kon er, met name op basis van de eerste helft, positief worden teruggekeken op de wedstrijd. De ploeg van Fred Grim wist zich namelijk een groot deel van het duel te kunnen meten met de huidige nummer twee van de ranglijst. Het biedt perspectieven voor het laatste thuisduel van de derde periode waarin SC Cambuur op bezoek komt.

Februari-dip
Men zal in Leeuwarden blij zijn dat de maand februari voorbij is. In deze maand werd door Cambuur namelijk één schamel puntje behaald in vier wedstrijden. Thuis tegen N.E.C. werd het 1-1. Sowieso is de Friese club op zoek naar een overwinning. De laatste keer dat De Herten drie punten konden bijschrijven was op 18 januari tegen Helmond Sport. Sindsdien werd er enkel verloren of gelijkgespeeld (V3-G3). Hierdoor vindt SC Cambuur zich terug op de vijftiende plek. Een overwinning is vrijdagavond echter voor beide ploegen noodzakelijk, omdat het gat tussen RKC en Cambuur slechts vier punten is. Iemand die vanavond helaas niet bij de wedstrijdselectie zit is middenvelder Stijn Spierings, hij is geschorst.

Penalty’s in de play-offs
Het doel van Cambuur is hetzelfde als dat van voorgaande seizoenen: het behalen van de play-offs. En deze dan het liefst niet zo afsluiten als vorig seizoen. Als nummer acht begonnen de Leeuwarders in de eerste ronde tegen periodekampioen FC Dordrecht. Uit werd er met 1-4 gewonnen en leek de halve finale tegen Sparta Rotterdam veiliggesteld. Toch kregen de Geelblauwen in eigen huis de deksel op de neus. Na 90 minuten stond ook hier een 1-4 eindstand op het bord. Penalty’s moesten uitsluitsel geven en de Dordtenaren bleken te sterk. Het betekende een zuur einde aan het seizoen 2017/2018. Toch is het behalen van de begeerde play-offs weer het doel voor deze jaargang. Daarvoor zal de ploeg van René Hake nog een eindsprint moeten inzetten, wetende dat plek vijftien niet voldoende gaat zijn.

Doelpuntenmaker
Cambuur heeft met Sam Hendriks een echte spits in huis gehaald. Bij zowel Jong Ajax als Go Ahead Eagles stond hij bekend om zijn neusje voor de goal. De geboren Doetinchemmer verdiende er zelfs een transfer mee naar het Belgische OH Leuven, maar wist daar geen vaste waarde te worden. De Friezen waren alert en huurde de spits tot het einde van het seizoen. Hendriks staat garant voor doelpunten en dat is wat Cambuur nodig heeft. De Herten willen stijgen op de ranglijst om ook deze jaargang weer deel te nemen aan de play-offs.

Head to Head
SC Cambuur is een graag geziene tegenstander van RKC. In de voorgaande negentien duels in de Eerste Divisie werden er zeven omgezet in een overwinning. Vier keer wist Cambuur drie punten te pakken en liefst acht keer werd en gelijk gespeeld. Saillant detail is dat de Friezen nog nooit wisten te winnen in het Mandemakers Stadion. Toch dateert de laatste overwinning van de Waalwijkers alweer uit 2011: met 4-1 werd er destijds gewonnen. Hierna deelden beide ploegen telkens de punten.

De kaartverkoop voor het thuisduel tegen SC Cambuur is reeds gestart! Wil jij RKC aan komen moedigen? Kijk voor meer informatie over de kaartverkoop op www.rkcwaalwijk.nl.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Play-Offs
25 Mei 2019, 18:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Online Sponsoren

Horecarama.nl Onlinecamerashop.nl Flinndal.nl 123Carcam Tuinmeubelshop Drankdozijn.nl Tegeldepot.nl Budgetlight Flyerzone Videofrank.nl Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl Compressiekousen.nl e-kortingscode.nl Horecagrootkeukenshop.nl CVkoopjes.nl

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.