Brabantse Derby in het Mandemakers Stadion


Vanavond staat in het Mandemakers Stadion de Brabantse derby tussen RKC Waalwijk en FC Den Bosch op het programma. De Waalwijkers treffen met de Bosschenaren een lastige tegenstander. Na vele nieuwe aankopen leek FC Den Bosch lange tijd ongenaakbaar, al kwam daar in de afgelopen speelronde een einde aan. FC Eindhoven wist in eigen huis met 2-0 te winnen, waardoor de ploeg van Wil Boessen na vijftien duels weer eens verloor. FC Den Bosch bezet hierdoor de tweede plek op de ranglijst met één punt achterstand op koploper FC Twente.

Eerder dit seizoen
RKC Waalwijk is erop gebrand om hetzelfde resultaat te behalen als eerder dit seizoen. In de tweede speelronde wisten de Waalwijkers met 2-3 te winnen in De Vliert. Het was uitgerekend oud-Bosschenaar Mario Bilate die destijds met twee doelpunten de winst over de streep trok. Deze overwinning bleek een voorbode te zijn voor overige Brabantse onderonsjes. Zo werden naast FC Den Bosch ook Helmond Sport, FC Eindhoven en TOP Oss verslagen door de ploeg van Fred Grim. Bovendien werden in de TOTO KNVB Beker ook nog provinciegenoten NAC Breda en PSV aan de zegekar geregen.

Titelaspiraties
Na de overname van Khaki Jordania is er weer nieuwe hoop gekomen bij iedereen die de Bosschenaren een warm hart toedraagt. Liefst zeventien spelers werden aangetrokken sinds de komst van de Georgiër. Hiermee is FC Den Bosch direct één van de gegadigden voor het kampioenschap van de Keuken Kampioen Divisie. De Bosschenaren wisten van de afgelopen 22 duels er veertien te winnen, vier gelijk te spelen en vier gingen er verloren. Doordat zij met 42 doelpunten voor en 23 tegen exact hetzelfde doelsaldo hebben als FC Twente, is FC Den Bosch slechts één punt verwijderd van de koppositie. De titelaspiraties van de Bosschenaren zijn meer dan duidelijk. In de hoofdstad van Noord-Brabant wordt stiekem gehoopt op eenzelfde scenario als Fortuna Sittard.

Neusje voor de goal
Eén van de belangrijke pijlers voor het huidige succes van de Bosschenaren is de Italiaan Stefano Beltrame. De huurling van Juventus is de clubtopscorer van FC Den Bosch met negen doelpunten. Tevens is hij niet te beroerd om zijn teamgenoten te laten scoren, kijkend op zijn vijf assists. De nummer 10 is met zijn 25 jaar echter een ware voetbalnomade in eigen land. Meerdere keren werd hij verhuurd door zijn club Juventus, maar op speelminuten kon hij niet rekenen. Na verhuurperiodes aan Bari, Sampdoria, Modena, Pro Vercelli en Pordenone is hij nu neergestreken in het Brabantse land. Nederland was echter niet onbekend voor hem. In 2017 speelde hij al op huurbasis voor Go Ahead Eagles.

Head to head
De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en FC Den Bosch werd vijftien keer eerder afgewerkt in de Eerste Divisie. Hierbij zijn de punten exact gelijk verdeeld. Driemaal wisten de Geelblauwen te winnen. Dit geldt tevens voor FC Den Bosch en er werd negenmaal gelijkgespeeld. Het onderlinge doelsaldo is nipt in het voordeel van de Bosschenaren. De Waalwijkers wisten tot achttien treffers te komen en de bezoekers vonden in deze confrontaties eenentwintig keer het net.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Play-Offs
25 Mei 2019, 18:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Online Sponsoren

Horecarama.nl Onlinecamerashop.nl Flinndal.nl 123Carcam Tuinmeubelshop Drankdozijn.nl Tegeldepot.nl Budgetlight Flyerzone Videofrank.nl Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl Compressiekousen.nl e-kortingscode.nl Horecagrootkeukenshop.nl CVkoopjes.nl

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.