Samen RKC begeleidt migranten succesvol naar fietscertificaat


Afgelopen dinsdag hebben twee migranten onder begeleiding van Samen RKC en Vluchtelingenwerk succesvol hun fietscertificaat weten te behalen. Hiermee is de eerste editie van dit maatschappelijke project tot een mooi einde gekomen. De twee vrouwen hebben een traject van tien weken voltooid. In dit korte tijdsbestek hebben zij gisteren aan weten te tonen zich voortaan veilig door het vervoer te kunnen manoeuvreren. 

Iedere dinsdag begon de cursus met een theorieles. Vanwege de taalbarrière werd de materie ook in het Arabisch beschikbaar gesteld. Nadat de theorie onder de loep was genomen werd er tijd ingeruimd om ook de praktijk onder de knie te krijgen. Deze oefeningen werden voltooid op het parkeerterrein van het Mandemakers Stadion, waarvoor kringloopwarenhuis Twiddus de fietsen beschikbaar heeft gesteld.  Vluchtelingenwerk zorgde ervoor dat de dames goed werden begeleid. Tevens leverde zij extra materiaal aan voor dit project. Ook het Gazelle Experience Center droeg tot slot haar steentje bij. Zij voorzagen het tweetal van een mooie tussentijdse indoor-activiteit.

Na tien weken hard werken konden de dames afgelopen dinsdag eindelijk op examen. Eigenlijk zou deze afgelopen week al plaats hebben gevonden. Echter was dit door de slechte weersomstandigheden niet mogelijk. De migranten wisten de afrijdroute foutloos af te leggen. Deze route wordt ook jaarlijks gebruikt om vele basisscholieren te examineren. De dames ontvingen hierna hun certificaat, waarbij de eerste editie tot een succesvol einde is gekomen. Na de Carnavalsvakantie staat de tweede editie van dit maatschappelijke project op de rol.

Wij danken de dames voor hun enthousiaste deelname en wensen hen nog vele mooie & veilige fietskilometers toe!

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


Go Ahead Eagles


-

RKC Waalwijk

Keuken Kampioen Play-Offs
28 Mei 2019, 18:30
De Adelaarshorst, Deventer

 

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Online Sponsoren

Horecarama.nl Onlinecamerashop.nl Flinndal.nl 123Carcam Tuinmeubelshop Drankdozijn.nl Tegeldepot.nl Budgetlight Flyerzone Videofrank.nl Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl Compressiekousen.nl e-kortingscode.nl Horecagrootkeukenshop.nl CVkoopjes.nl

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.