RKC gaat voor drie op een rij


Na overwinningen tegen Helmond Sport en N.E.C. mag de ploeg van trainer Fred Grim zich morgen opmaken voor een uitwedstrijd. De Geelblauwen gaan op bezoek in Dordrecht bij de plaatselijke FC.

Aan het eind van vorig seizoen stonden de Schapenkoppen nog in de halve finale van play-offs doordat het periodekampioen was geworden. Het werd destijds nipt door Sparta Rotterdam uitgeschakeld. Dit seizoen gaat het wat minder voortvarend. De club moest lang wachten op de eerste drie punten van het seizoen. Die boekten de Dordrechtenaren tegen SC Cambuur in speelronde acht. Daarvoor eindigde zes wedstrijden in een nederlaag en wist FC Dordrecht eenmaal gelijk te spelen. In de daaropvolgende wedstrijden bleef de teller van gewonnen wedstrijden op één staan. Het speelde driemaal gelijk, waaronder in de laatste speelronde tegen Almere City. De overige wedstrijden (vier) gingen allemaal verloren.

Scott Calderwood      

Mede door de tegenvallende resultaten besloot de club uit Dordrecht anderhalf week geleden trainer Gérard de Nooijer op non-actief te zetten. „Het gebrek aan progressie, positivisme en vertrouwen in de spelersgroep woog zwaarder dan de huidige positie op de ranglijst op zich”, zo liet de directie van FC Dordrecht in een persbericht weten. Assistent-trainer Scott Calderwood neemt voorlopig de taken van De Nooijer over. Calderwood werd afgelopen zomer assistent-trainer bij FC Dordrecht, maar hij beschikt niet over het hoogste en tevens juiste trainersdiploma.

Lastige uitwedstrijd  

In Dordrecht stond tot dusver tien keer de wedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma. Zes wedstrijden daarvan eindigde in het voordeel van de Waalwijkers. De laatste keer dat RKC in Dordrecht won dateert van 4 maart 2016. Het werd destijds 1-2. Pieter Langedijk en Regino Cecilia kwamen namens RKC op het scoreformulier. Vorig seizoen wonnen de Schapenkoppen met 1-0 door een treffer van Mahmudov. Door de overwinning pakte FC Dordrecht de periodetitel.

 

Geschorst

Ezra Walian ontbreekt nog steeds bij de Waalwijkers. Na zijn rode kaart bij Helmond Sport werd hij geschorst voor vier wedstrijden, waarvan hij er nu één op heeft zitten.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Play-Offs
25 Mei 2019, 18:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Online Sponsoren

Horecarama.nl Onlinecamerashop.nl Flinndal.nl 123Carcam Tuinmeubelshop Drankdozijn.nl Tegeldepot.nl Budgetlight Flyerzone Videofrank.nl Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl Compressiekousen.nl e-kortingscode.nl Horecagrootkeukenshop.nl CVkoopjes.nl

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.